H Ιωάννα Ψαθοπούλου τιμήθηκε από τον ΣΦΕΕΟΠ

Η Ιωάννα Ψαθοπούλου ήταν μία από της αθλήτριες που τιμήθηκε από τον Σύλλογο Ελληνικών Εθνικών Ομάδων για την προσφορά της στην ανάπτυξη του γυναικείου βόλλευ στην Ελλάδα καθώς συμμετείχε στις πρώτες εθνικές ομάδες γυναικών ως πασαδόρος! Ως σωματείο, είχαμε την τιμή να αποτελέσει μέλος της γυναικείας μας ομάδα και αγωνιστεί με την φανέλα με το Νο 13 όταν το γυναικείο βόλλευ έκανε τα πρώτα του βήματα στις Κυκλάδες.Σήμερα συνεχίζει να βρίσκεται διακριτικά κοντά μας, συμμετέχοντας στο συμβούλιο του συλλόγου μας αλλά και με την πρώτη ευκαιρία βρίσκεται στις κερκίδες να χειροκροτήσει τις προσπάθειες των νεαρών αθλητριών μας. Ιωάννα, είναι τιμή μας, σε ευχαριστούμε για όλα!

Ακολουθεί άρθρο του volleynews.gr:

“Με αφορμή την επιτυχία της πρόκρισης της εθνικής γυναικών στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και τη συμπλήρωση 45 χρόνων από την πρώτη εμφάνιση εθνικής γυναικών σε επίσημη διοργάνωση στο διεθνές βόλεϊ και συγκεκριμένα στους Βαλκανικούς Αγωνες του 1974 ο Σύλλογος Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης (ΣΦΕΕΟΠ) τίμησε τις αθλήτριες και τους προπονητές που φόρεσαν τη φανέλα με το εθνόσημο την περίοδο 1974-1977, δηλαδή, τις 19 βασικές αθλήτριες που ήταν πρωτοπόρες και καθιέρωσαν το γυναικείο βόλεϊ στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μία σπουδαία και σημαντική πρωτοβουλία που έφερε αποτέλεσμα μετά από πολύ προετοιμασία και πολύ κόπο καθώς βρέθηκαν και πάλι μαζί οι διεθνείς αθλήτριες που φόρεσαν τη φανέλα της Εθνικής γυναικών από το 1974 έως το 1977. Η αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ γέμισε από τη συγκίνηση για το ξαναντάμωμα των αθλητριών και των προπονητών που έβαλαν τα θεμέλια για την ανάδειξη του βόλεϊ στο μαζικότερο άθλημα ανάμεσα στις γυναίκες. Οι θύμισες των βραβευθεισών παλαίμαχων αθλητριών ξεδίπλωσαν τις δυσκολίες από την έλλειψη υποδομών αλλά και από τα κοινωνικά στερεότυπα και ταυτόχρονα την απεριόριστη αγάπη για το άθλημα που σφυρηλάτησε χαρακτήρες και προσωπικότητες που έλαμψαν στη συνέχεια της ζωής της. Ταυτόχρονα, όπως σημείωσαν στις ομιλίες τους οι βραβευθείσες, ήταν η πρώτη φορά που φορέας του αθλήματος προέβη σε βράβευσή τους, προσθέτοντας τη σημασία της καταγραφής της ιστορίας του βόλεϊ.

Το χρονικό της διάδοσης του βόλεϊ γυναικών και της δημιουργίας της εθνικής ομάδας γυναικών όπως και την πορεία της μέχρι το 1977 παρουσίασε με μοναδικό τρόπο ο «δάσκαλος» Νίκος Μπεργελές, ο οποίος κατέγραψε και την αθλητική και κοινωνική πορεία των αθλητριών που συγκροτούσαν την εθνική ομάδα γυναικών από το 1974 μέχρι το 1977. Παράλληλα ο ΣΦΕΕΟΠ τίμησε τις Εθνικές ομάδες Ανδρών -Γυναικών για την πρόκρισή τους στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με τις τιμητικές πλακέτες να παραλμβάνει ο πρόεδρος του ΣΕΠΠΕ και Σύμβουλος Ανάπτυξης της ΕΟΠΕ, Κώστας Χαριτωνίδης. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι φορέων του αθλήματος και φίλοι του βόλεϊ ενώ χαιρέτησαν ο πρόεδρος του ΣΕΠΠΕ Κώστας Χαριτωνίδης, ο πρόεδρος της ΟΔΒΕ Σταύρος Μαυρικίδης και ο Γενικός Συντονιστής του ΣΦΕΕΟΠ Γιάννης Στουραΐτης.

Οι αθλήτριες που έγραψαν ιστορία και τιμήθηκαν είναι οι:

Αναγνωστάκη Όλγα, Αναστασάκη Μαρία, Αποστολάτου Καλλιόπη, Γαλάκου Ειρήνη, Ζέτου Ελένη, Ιωαννίδου Δόξα, Καλατζή Λίτσα, Καλούδη Αικατερίνη, Κοκκάλη Δέσποινα, Κονιόρδου Λυδία, Κούκη Αγγελική, Κουρμούζη Λυδία, Μακαντάση Ασημίνα, Μπαρούμα Μαρία, Παυλάκου Σοφία, Πικιού Μαρία, Τσακαλίδου Σοφία, Χατζή Κωνσταντία, Ψαθοπούλου Ιωάννα

Την προπονητική ευθύνη των ομάδων είχαν οι:

Γκροζντάνοβιτς Σάββας, Μερκάτης Διονύσης, Μητσοτάκης Χαράλαμπος, Παντελιάς Κυριάκος, Μπεργελές Νίκος, Καμπερίδης Γιώργος”

 

Η Ιωάννα Ψαθοπούλου με την φανέλα του Α.Σ.Ε.Νεωρίου:

Leave a Reply

Close Menu